lørdag, januar 20, 2007

Hyttetur!

For noen heldige jenter vil eksamensuke på misjonhøyskole si null eksamen, null undervisning, men likevel en del pensum å pløye gjennom. Selv om lesesalen som kjent er et veldig bra sted å lese, valgte vi å ta turen opp til fjellene i Sirdal, til den absolutte stille ro. Om vi har lest? Det vil jeg si :) Vi leste til klokken 00.30 onsdagskveld, våknet 11.30 torsdag morning til SNØØØ! Og med snø og sol måtte vi selvfølgelig lage årets første snødame (og den kuleste snødamen/mannen jeg noen gang har laget!!), som fikk navnet Snøbjørg, og som flere ganger skremte livet av meg i løpet av kvelden der hun stod å kikket inn på oss i hytta...Deretter fristet 20 centimeter puddersnø til englelaging og til slutt avsluttet vi med en snølykt, som desverre aldri fikk lys i seg... Selvfølgelig hadde vi oss også en aketur på akebrett og en liten skitur, avrundet med et snøbad i den myke puddersnø! En absolutt helt fantastisk dag for en snøelsker som meg :) Kvelden gikk med til litt mer lesing, lapper, kakao og dannelsen av et a3-ark med en mer (for min del) eller mindre (for Karins del) detaljert tidslinje med kirkehistorie fra oldkirken til i dag. Så får bildene tale for seg selv:

En begynnende snømann...(her har jeg allerede gitt opp håpet til Karin om at snømannen skal ha naturlig størrelse, i og med at snøen ikke er så kram..)

Snømannen begynner å ligne en pyramide, noe som gjør at vi bestemmer oss for å lage en snødame med stor kjole!


Og her er Snøbjørg ferdig! Det ble en snøskulptur heller en enn snømann med gulerotnase...Legg merke til detaljene, en gammel, smilende, koselig dame, med vinterkåpe med pels på hetten, skjerf og muffe!


Her har Snøbjørg fått besøk av en snølykt og to stolte snødamelagere..


Her har Snøbjørg fått besøk av en kald, snøete meg, som måtte ha seg et lite snøbad etter skituren...

Utsikten etter den "harde" skituren hvor jeg innså at et år renset for fjell- og ski-turer gjør noe med kondisen...

Kirkehistorie, kakao, lapper og hyttekos!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastisk! En genial måte å lese på! Hyttetur, snø og pensum! Kan nesten ikke bli bedre. Dette må brødrene absoutt vurdere som mulig leseform!

- Leif Arne -
www.gogutten.weblogg.bo

Eli sa...

Absolutt til å anbefale :) Neste gang får vi legge turen utenom IKGS-eksamener, så får heller brødrene være med... :)

(hvis Tone lese dette, ska selvfølgelig du og vær med!!)

Anonym sa...

Hehe, det hadde vært fantastisk!

Nils Ingar sa...

Det er jo utruleg kva ein kjem over når ein surfar litt blogg... Jepp, ser ut som du har det bra? Nyt livet, vi snakkes vel om ikkje alt for lenge... :)

Eli sa...

det er faktisk ganske så utrulig hva en kommer over :) vi snakkes jo faktisk ganske så snart ja :) gleder meg til å følge med på hva som skjer i andres tid-for-gud-arbeideres liv :)

Anonym sa...

d hørres herlig ut. d e viktig å ha d kjekt og sosialt av siå studiene, så en har noge kjekt og minnerikt å se tilbake på ;-) Eg blei mektig imponert av snødamå ;-) Dokke har et kunstnerisk talent innen snø ;-)

klem Inger